Kursy i szkolenia Gastronomiczne Organizacja imprez cateringowych
Bez względu na to czy organizujemy spotkanie firmowe, wyjazd szkoleniowy, szkolenie pracownicze, konferencje naukową przyjęcie kontrahentów, imprezę domową czy inną okoliczność jej kluczowym elementem są przekąski lub dania serwowane gościom. Zapraszamy do zapisu na kurs, który pozwoli poznać tajniki organizacji imprez.
Czas trwania:
System nauki: dziennie, zaocznie lub wieczorowo
W cenie zapewniamy:
• Wszystkie niezbędne materiały szkoleniowe
Dokumenty wymagane do zapisu:
• Dowód osobisty lub inny dokument tożsamości (do wglądu)
Program kursu:
• Omówienie typów/rodzajów potraw serwowanych podczas imprez cateringowych
• Odpowiedni dobór potraw do rodzaju i czasu trwania imprezy
• Dania zimne, gorące, przekąski i desery – rodzaje, omówienie
• Napoje – rodzaje i odpowiedni dobór
• Przekąski- nowości w trendach jak i tradycyjne rodzaje przekąsek
• Wybór miejsca, dobór obsługi (personelu), sposoby ustawiania potraw na stołach
• Dodatkowe atrakcje, które mogą uświetnić imprezę
Dokumenty po ukończeniu kursu:
• Certyfikat ukończenia kursu/szkolenia
• Zaświadczenie o ukończeniu kursu na druku MEN
Polecamy również kwalifikacyjny kurs zawodowy: cukiernik (Kraków)!
Kontakt:
tel. 797 746 786
e-mail: szkolenia@faber.edu.pl
FABER Centrum Kształcenia
ul. Karmelicka 43a/2 I piętro, 31-128 Kraków
797 746 786 e-mail: szkolenia@faber.edu.pl