Kurs na pizzera – Kraków

Kurs na pizzermana w Krakowie jest przeznaczony dla osób, które chcą nauczyć się, jak przygotować idealną pizzę dla siebie lub zdobyć umiejętności, które można wykorzystać zawodowo. Daje możliwości poznania tradycyjnych receptur, zdobyć umiejętności wyrabiania, wypiekania oraz przygotowania i dobierania właściwych składników, w taki sposób, aby była smaczna.

Czas trwania: 30 godzin
System nauki: dziennie, zaocznie
Cena: 3500 zł

W cenie zapewniamy:
• Wszystkie niezbędne narzędzia oraz materiały szkoleniowe.
• Kurs odbywa się w profesjonalnej pizzerii.

Dokumenty wymagane do zapisu:
• Dowód osobisty lub inny dokument tożsamości (do wglądu)

Kurs robienia pizzy (Kraków) – program:

• Historia i pochodzenie pizzy, omówienie produktów potrzebnych do produkcji pizzy
• Omówienie sprzętu wykorzystywanego przy produkcji pizzy (w tym piece do pizzy, maszyny do wyrabiania ciasta)
• Rodzaje mąki wykorzystywane do produkcji pizzy, w tym pizza bezglutenowa
• Woda, sól drożdże oliwa z oliwek i inne produkty-omówienie
• Dodatki do pizzy
• Zajęcia praktyczne: ciasto – wyrabianie i formowanie, wypiek
• Obsługa pieca do pizzy
• Przygotowanie i wykorzystanie stanowiska pracy
• Fermentacja i dojrzewanie ciasta oraz zasady jego prawidłowego przechowywania
• Ciasto cienkie – włoska receptura
• Samodzielne tworzenie pizzy od podstaw

Dokumenty po ukończeniu kursu:
• Certyfikat ukończenia kursu / szkolenia

Polecamy również kwalifikacyjny kurs zawodowy: cukiernik (Kraków)!

Kontakt:
tel. 797 746 786
e-mail: szkolenia@faber.edu.pl