Kursy i szkolenia Gastronomiczne Kurs cukierniczy
Cukiernik – jeden z najpopularniejszych zawodów w branży spożywczej. Z roku na rok rośnie zapotrzebowanie na cukierników, a ich praca polega na produkcji wszelkiego rodzaju ciast, ciastek, tortów, deserów, cukierków, pieczywa cukierniczego, lodów i elementów dekoracyjnych, które poza walorami smakowymi powinny również posiadać walory wizualne. Na kursie przez nas organizowanym nauczysz się tajników zawodu od podstaw, biorąc pod uwagę zarówno metody tradycyjne, jak i nowe trendy w branży cukierniczej.
Czas trwania: 30 h
System nauki: dziennie, zaocznie lub wieczorowo
Cena: 2500 zł
W cenie zapewniamy:
• Niezbędne materiały szkoleniowe
Dokumenty wymagane do zapisu:
• Dowód osobisty lub inny dokument tożsamości (do wglądu)
Program kursu:
• Wprowadzenie: czym zajmuje się cukiernik, jak wygląda stanowisko pracy, niezbędne materiały i narzędzia wykorzystywane w branży cukierniczej
• Rodzaje maszyn i urządzeń cukierniczych
• Zasady BHP
• Rodzaje surowców i materiałów wykorzystywanych podczas tworzenia wyrobów cukierniczych
• Rodzaje ciast, kremów, mas i innych produktów wykorzystywanych podczas zdobienia wypieków
• Rodzaje ciast
• Dobór rodzajów ciast do okazji
Dokumenty po ukończeniu kursu:
• Certyfikat ukończenia kursu/szkolenia
• Zaświadczenie o ukończeniu kursu na druku MEN
Polecamy również kwalifikacyjny kurs zawodowy: cukiernik (Kraków)!
Kontakt:
tel. 797 746 786
e-mail: szkolenia@faber.edu.pl
FABER Centrum Kształcenia
ul. Karmelicka 43a/2 I piętro, 31-128 Kraków
797 746 786 e-mail: szkolenia@faber.edu.pl