Cukiernik – jeden z najpopularniejszych zawodów w branży spożywczej. Z roku na rok rośnie zapotrzebowanie na cukierników a ich pracapolega na produkcjiwszelkiego rodzaju ciast, ciastek, tortów, deserów, cukierków, pieczywa cukierniczego, lodów i elementów dekoracyjnych, które poza walorami smakowymi powinny również posiadać walory wizualne. Na kursie przez Nas organizowanym nauczysz się tajników zawodu od podstaw biorąc pod uwagę zarówno metody tradycyjne jak i nowe trendy w branży cukierniczej.

Czas trwania: 30 h
System nauki: dziennie, zaocznie lub wieczorowo
Cena: 2500 zł

W cenie zapewniamy:
• Niezbędne materiały szkoleniowe

Dokumenty wymagane do zapisu:
• Dowód osobisty lub inny dokument tożsamości (do wglądu)

Program kursu:
• Wprowadzenie: czym zajmuje się cukiernik, jak wygląda stanowisko pracy, niezbędne materiały i narzędzia wykorzystywane w branży cukierniczej
• Rodzaje maszyn i urządzeń cukierniczych
• Zasady Bhp
• Rodzaje surowców i materiałów wykorzystywanych podczas tworzenia wyrobów cukierniczych
• Rodzaje ciast, kremów, mas i innych produktów wykorzystywanych podczas zdobienia wypieków
• Rodzaje ciast
• Dobór rodzajów ciast do okazji

Dokumenty po ukończeniu kursu:
• Certyfikat ukończenia kursu/szkolenia
• Zaświadczenie o ukończeniu kursu na druku MEN

Kontakt:
tel. 797 746 786
e-mail: szkolenia@faber.edu.pl

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.