Kursy i szkolenia Gastronomiczne Dekorowanie ciast i tortów
Popołudniowa kawa bez ciasta? Spotkanie z rodziną czy znajomymi bez słodkich i najlepiej pięknie udekorowanych wypieków? Wesele, urodziny i wiele innych okazji bez tortu lub innych słodkości?
Stanowczo nie! 🙂 Co zrobić jednak, aby produkty te wyglądały pięknie i były podziwian,e zanim zostaną zjedzone lub pokrojone? Zapisz się na kurs przez nas organizowany i poznaj tajniki dekorowania ciast!
Czas trwania: 16 h
System nauki: dziennie, zaocznie lub wieczorowo
Cena: 1350 zł
W cenie zapewniamy:
• wszystkie niezbędne materiały szkoleniowe
Dokumenty wymagane do zapisu:
• dowód osobisty lub inny dokument tożsamości (do wglądu)
Program kursu:
• Wprowadzenie: zasady i sposoby dekorowania ciast
• Omówienie rodzajów narzędzi wykorzystywanych do dekorowania wypieków
• Dobór odpowiednich materiałów cukierniczych dekorujących do typów wypieków
• Produkty spożywcze wykorzystywane do dekoracji (masa cukrowa, perełki, posypki, barwniki spożywcze, polewy, czekolada, bita śmietana, kremy, karmel, lukier, masa marcepanowa i inne)
• Wykonywanie dekoracji cukierniczych
• Zajęcia praktyczne
Dokumenty po ukończeniu kursu:
• Certyfikat ukończenia kursu/szkolenia
Polecamy również kwalifikacyjny kurs zawodowy: cukiernik (Kraków)!
Kontakt:
tel. 797 746 786
e-mail: szkolenia@faber.edu.pl
FABER Centrum Kształcenia
ul. Karmelicka 43a/2 I piętro, 31-128 Kraków
797 746 786 e-mail: szkolenia@faber.edu.pl