Dietetyka to dziedzina, która zajmuje się dostarczaniem informacji o racjonalnym żywieniu, w tym o planowaniu i przygotowywaniu posiłków, zarówno dla osób  zdrowych, jak i chorych. Opracowuje odpowiedni sposób żywienia dla pacjentów np. z cukrzycą, chorobami układu krążenia, alergiami pokarmowymi oraz otyłością. Uczy jak zapobiegać niektórym chorobom poprzez zmianę diety i nawyków żywieniowych.
Powiązana jest z takimi naukami jak medycyna, farmakologia, biologia i mikrobiologia.

Czas trwania: 30 godzin
System nauki: zaocznie, dziennie lub wieczorowo
Cena: 895 (min 4 osoby w grupie)

W cenie zapewniamy:
• materiały wykorzystywane podczas kursu

Dokumenty wymagane do zapisu:
• Dowód osobisty lub inny dokument tożsamości (do wglądu)

Program kursu:
• Wprowadzenie do żywienia dietetycznego
• Normy Żywienia i racje pokarmowe
• Zasady  układania jadłospisów
• Komponowanie jadłospisów dla poszczególnych diet
• Charakterystyka różnych diet w tym: bogato  i nisko-białkowej, lekkostrawnej , przy alergiach
• Żywienie w cukrzycy
• Podstawy kalkulowania cen posiłków

Dokumenty po ukończeniu kursu:
• Certyfikat ukończenia kursu/szkolenia
• Zaświadczenie o ukończeniu kursu na druku MEN

Kontakt:
tel. 797 746 786
e-mail: szkolenia@faber.edu.pl

ZAPISZ SIĘ